در این مقاله سعی داریم برخی از ضوابط ابلاغ شده به شرکت های دارای مجوز 

بازاریابی شبکه ای در جهت حمایت از بازاریابان را، مطرح کنیم.

تا قبل از اینکه بازاریابی شبکه ای وارد کشور شود بسیاری منتظر ورد این حرفه بودند تا بتوانند در آن ها فعالیت کنند.اما همین افراد که علاقه بسیاری به 

نتورک مارکتینگ دارند و انتظار ورود آن را کشیدند از بسیاری از قوانین آن که درواقع به نفع خود آن هاست،مطلع نیستند.در این مقاله برآن شدیم تا برخی از این قوانین را برای شما عزیزان مطرح کنیم.

1-پرداخت سود خرده فروشی در هنگام خرید و به صورت تخفیف.

مطابق با اامات طرح سوددهی که به 

شرکت های بازاریابی شبکه ای ابلاغ شده است،شرکت ها موظف هستند که سود خرده فروشی از خرید بازاریاب را در هنگام خرید او،بصورت درصد تخفیف پرداخت نمایند.بصورتی که مثلا اگر بازاریاب 100 هزار تومان خردی کرد و سود خرده فروشی که شرکت در پلن خود در نظرگرفته است،5% باشد ، بازاریاب باید هنگام خرید بجای 100 هزار تومان مبلغ 95 هزار تومان را پرداخت نماید.شرکت ها به هیچ عنوان حق ندارند که کل هزینه سفارش کالا را دریافت و سود خرده فروشی را در انتهای ماه همراه با پورسانت مجموعه ای پرداخت کنند و این تخفیف باید در هنگام خرید به بازاریاب تعلق بگیرد.

2-سود خرده فروشی بایست بدون هیچ شرطی واریز شود.

به منظور دریافت سود خرده فروشی در ازای مرحله اول درصورت پلکانی سود خرده فروشی نمی بایست هیچ شرطی از جانب شرکت تعیین شود.بنابراین سود خرده فروشی می بایست به هر مبلغی از خرید پرداخت شود.

3-آموزش رایگان حق بازاریابان است.

در آیین نامه موضوع ماده 87 قانون نظام صنفی در ارتباط با فعالیت بازاریابی شبکه ای ،وظایف و تکالیف شرکت ها تعریف و مشخص است.از جمله این مقررات، برگزاری رایگان دوره آموزشی شامل فذآیند و مفاهیم بازاریابی شبکه ای، کلاس های آموزشی، شرکت در همایش ها، استفاده از جزوات آموزشی شرکت و. می باشد که عموما می بایست رایگان بوده و هزینه ای را برای بازاریابان ایجاد و تحمیل نکند.

لازم به ذکر است که درصورتی که برگزاری همایش سالانه ای توسط شرکت ها دارای هزینه بوده و شرکت ها قصد اطلاع رسانی را در این زمینه دارند باید با هماهنگی و تایید کمیته نظارت صورت بگیرد.

درحالت کلی،دریافت هرگونه مبلغ برای آموزش به بازاریابان از جانب شرکت و لیدرها، تخلف محسوب می شود.

4-عدم وجود سقف درآمدی برای دریافت پورسانت.

مطابق بند 4 ماده 9، پرداخت حق کمیسیون و پپاداش توسط شرکت ها می بایست براساس تعداد سطوح تعیین شده برای دریافت پورسانت، انجام بگیرد و در ضوابط هیچ گونه سقف درآمدی برای این پورسانت درنظر گرفته نشده و مطابق با اامات طرح سوددهی هرگونه کمیسیون و پاداش محدود شده تحت عنوان سقف درآمدی (روزانه یا ماهیانه) در طرح سوددهی می بایست حذف و لحاظ نشود.

5-تخصیص حداکثر کمیسیون 40درصدی از فروش برای بازاریاب.

مطابق با اامات طرح سوددهی، 

شرکت های بازاریابی شبکه ای مجاز به تخصیص بیش از 40 درصد از فروش شرکت به عنوان کمیسیون و پاداش نمی باشند.اما بعضا مشاهده می گردد که شرکت ها در طرح چندسطحی خود زمانی  که پورسانت بیش از این درصد می شود، مازاد مبلغ را پرداخت نمی کنند و یا در صندوق جداگانه (صندوق پاداش) نگه می دارند که مخالف روح این ضوابط است.درواقع هدف، محدودیت اولیه در محاسبه بیش از 40 درصد می باشد نه اینکه بعد از استحقاق، شرکت با استناد به این ضوابط حقوق استحقاقی بازاریابان را پرداخت نکرده و یا با شرایط مدنظر خود، در آینده پرداخت نمایند.

با هلدینگ بزرگ عطاکو در سایت

 atamlm.ir همراه ما باشید.


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها